Fluoridebehandeling Amersfoort

Heeft u last van gevoelige tanden? Heeft u blootliggende tandhalzen of heeft u al last van beginnende gaatjes? Kom dan langs bij Mondhygiënepraktijk Amersfoort om een fluoridebehandeling te krijgen. Het is bewezen dat fluoride de tanden en kiezen sterker maakt. Het beschermt het gebit tegen zuuraanvallen van bacteriën of bij het nemen van frisdrank.

fluoride behandeling

Hoe gebruikt u het beste fluoride?

Het gebruikt van tandpasta met fluoride is de beste manier om fluoride te gebruiken. In de meeste tandpasta’s zit fluoride. Het Ivoren kruis geeft het volgende basisadvies:

0-1
jaar
1 × daags poetsen met fluoride peuterpasta
2-4
jaar
2 × daags poetsen met fluoride peuterpasta
5 + jaar 2 x daags poetsen met (volwassenen) fluoridetandpasta

Twijfelt u welke tandpasta u, of uw kind het beste kan gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met Mondhygiënepraktijk Amersfoort, wij helpen u graag verder.

Heeft u een hoog risico op tandbederf? De mondhygiëniste kan dan lokaal extra fluoride toedienen bij de tanden of kiezen. De tanden en kiezen waar fluoride op wordt geïndiceerd worden eerst droog gelegd en daarna komt een laklaagje aan fluoride op. Let erop om 1 uur na de fluoridebehandeling niet te eten, te drinken of te poetsen.