Tanden Bleken Amersfoort

Heeft u last van een verkleurd gebit? Of zou u gewoon graag nóg wittere tanden willen hebben? Steeds meer mensen laten tegenwoordig hun tanden bleken. Bent u op zoek naar de beste manier om uw lach te laten stralen? Laat uw tanden bleken bij Mondhygiënepraktijk Amersfoort en stap gegarandeerd met stralend witte tanden het leven in! Overweegt u om uw tanden te bleken en wilt u graag weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder of neem gelijk contact op!

tanden bleken amersfoort

Krijg ik wel echt witte tanden?

Bovenstaande vraag is waarschijnlijk wel eens door uw hoofd gegaan als u overweegt om uw tanden te laten bleken. Op internet komt u talloze advertenties tegen. Van klinieken die gespecialiseerd zijn in het bleken van tanden tot tandenbleeksets of zelfs speciale tandpasta’s waarmee u zelf uw tanden kunt bleken. Met foto’s van stralend witte tanden waarbij de sneeuw nog verbleekt kunt u worden overgehaald het eens uit te proberen. Maar is het wel zo slim om zomaar uw tanden te bleken? Worden uw tanden wel écht een stuk witter? Welke producten kuny u het best vermijden? Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Voordat u ervoor kiest om uw tanden daadwerkelijk te bleken, is het altijd verstandig enige voorkennis op te doen. Wist u bijvoorbeeld dat bleken lang niet in elk geval voor iedereen de beste oplossing biedt? Tanden bleken is toegankelijker dan ooit, maar is het wel altijd veilig? Om dit zeker te stellen is professioneel advies van een deskundige zeer aan te raden. Gegarandeerd veilig uw tanden bleken in Amersfoort doet u bij onze mondhygiëne praktijk.

tanden bleken amersfoort

Eerlijkheid staat voorop

Besloten om het bleken van uw tanden aan een professional over te laten? Dan maakt u de juiste keuze! Met deskundig advies op zak weet u namelijk zeker dat u in goede handen bent. Zo zullen we tijdens een consult eerst samen kijken wat uw wensen en verwachtingen zijn. Waar stoor u zich aan? Gaat het om de kleur van uw tanden in het algemeen of is het een plaatselijk probleem? Licht het aan oppervlakkig aanslag wat te reinigen en polijsten valt of licht het probleem dieper in de tand? Welk resultaat wilt u het liefst zien?

Op deze manier kunnen we in kaart brengen of het bleken van uw tanden wel de juiste oplossing zal bieden. Naast het bleken van tanden bieden wij namelijk nog veel meer diensten aan! Een aantal mensen denken van tevoren een wit gebit te willen. Zodra ze in de stoel zitten blijkt echter dat een natuurlijk witte kleur veel beter past bij hun voorkeuren. Of misschien zijn uw tanden helemaal niet zo donker, maar bent u hier toch onzeker over. Voor ons is het belangrijk dat u een verantwoorde keuze maakt. Daarom gaan we samen op zoek naar het beste behandeling voor u. Een consult inplannen om uw tanden te bleken in Amersfoort? Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Waarom verkleuren uw tanden?

Verkleurde tanden kunnen allerlei oorzaken hebben. Niet in elk geval is dit op te lossen door uw tanden te laten bleken. In sommige gevallen kan bleken meer schade aanrichten en kunt u beter voor een andere oplossing kiezen. Het is daarom van uiterst belang om een professional naar uw gebit te laten kijken voordat u ervoor kiest om uw tanden daadwerkelijk te bleken. Naarmate u ouder wordt, worden uw tanden en kiezen geler van kleur. Dit komt doordat het eerste laag van de tand, het glazuur, afslijt en het tweede laag van de tand, dentine, hierdoor meer zichtbaar is. Ook bouwt dentine zich op aan de binnenkant van de tweede laag, waardoor de gele kleur solider wordt.

Het is heel normaal, de ene heeft er alleen net wat meer last van dan de ander. Het verkleuren van uw tanden komt ook door gekleurde voedingsmiddelen, medicijngebruik, roken, tandbederf, een breuk of een val. Ook kan het zijn dat uw mond op bepaalde plekken meer schaduw vangt en uw tanden daarom donkerder lijken. Of misschien is het u niet gelukt om uw tandplak (dat geel van kleur is) goed te verwijderen. Heeft u vullingen en sluiten ze niet mooi aan uw eigen tand waardoor er verkleurde randen ontstaan? Of gebruik u een mondspoelmiddel of tandpasta die juist voor verkleuring van de tanden zorgen? Door uit te zoeken waarom uw tanden donkerder van kleur zijn, kunnen we bepalen welke oplossing het beste bij jouw situatie past. Wilt u weten waarom uw tanden verkleurd zijn en wat u hier het best aan kunt doen? Neem contact op voor meer informatie!

tanden bleken amersfoort

Welke oplossing past bij u?

Heeft u last van gele, bruine of grijze tanden? Dan gaan we eerst kijken wat hier de oorzaak van is. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat u last hebt van tanderosie. Dit is slijtage van het tandglazuur dat wordt veroorzaakt door zuren. Dit kan door zowel lichaamseigen zuur komen als door zuren uit voedingsmiddelen en dranken. Heeft u last van tanderosie? Dan is bleken juist geen goede oplossing voor uw probleem.

Door uw gebit te bleken worden uw tanden namelijk nog gevoeliger In dat geval gaan we eerst kijken hoe we de erosie kunnen beperken Heeft u vullingen in uw voortanden? Ook in dat geval is het belangrijk om na te gaan of u wel wilt bleken. Vullingen kleuren namelijk niet mee, waardoor er een flink kleurverschil op kan treden. Wist u dat uw tanden vaak al een stuk witter worden door een goede poetsroutine aan te houden, te stoppen met roken en te letten op wat u eet en drinkt? Bovendien zijn laatstgenoemde punten ook erg belangrijk voor een langer behoud van witte tanden na een bleekbehandeling. Uw tanden bleken in Amersfoort? Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meer dan alleen bleken

Wat veel mensen niet weten is dat u niet zomaar uw tanden kunt bleken. Heeft u bijvoorbeeld last van ontstoken tandvlees? Door het gezwollen tandvlees kan het gel van de bleekset gevoeligheden brengen en het tandvlees zelfs schaden. Laat uw tanden bleken in Amersfoort en voorkom dit soort nare verrassingen!

Als deskundig mondhygiënist controleren we eerst heel uw mond voordat we daadwerkelijk gaan bleken. Is er sprake van ontstoken tandvlees? Dan voeren we eerst een behandeling uit waarmee de ontsteking wordt verholpen. Strak, roze tandvlees past namelijk beter bij een grote witte smile!

tanden bleken amersfoort

Welk effect kunt u verwachten?

Wat het resultaat na het bleken precies is, verschilt per persoon. Het uiteindelijke resultaat wordt namelijk bepaald door een aantal factoren. De eerste factor is de basiskleur van uw tanden. Is deze wat donkerder? Dan zullen er misschien meer tijd nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

De tweede factor zijn uw eet- en drinkgewoonten. Deze bepalen namelijk hoe lang het resultaat zichtbaar blijft. Hierbij spelen roken en uw algehele mondhygiëne ook een grote rol. Blijf ook na uw behandeling een goede poets en ragerroutine aanhouden. Daarbij is het regelmatig stokerenen/of ragen van groot belang.

Ik rook en drink koffie. Wat nu?

Komt de verkleuring op uw tanden door bepaalde eet- of drinkgewoonten en/of roken? In dat geval biedt bleken niet altijd de beste oplossing. Het kan zijn dat er aanslag op uw tanden zit die met een behandeling bij de mondhygiënist snel en eenvoudig weggehaald kan worden. Na een dergelijke behandeling kunnen uw tanden er al een stuk witter uitzien! Vindt u nog steeds dat uw tanden wel donker of geel zijn? In dat geval kunnen we verder kijken. Uiteraard hebben roken en het drinken van koffie wel nadelige gevolgen wanneer u eenmaal uw tanden hebt gebleekt.

De resultaten zullen namelijk over het algemeen sneller vervagen in vergelijking met mensen die dit niet doen. Het beste advies is gewoon niet meer roken en zo min mogelijk koffie drinken. Dit is natuurlijk makkelijk gezegd, maar niet voor iedereen de beste (en meest makkelijke) oplossing. Blijft u toch roken en/of koffie drinken? Probeer dan zo snel mogelijk uw mond met water te spoelen na het roken van een sigaret en het drinken van een kop koffie.

Uw tanden bleken in Amersfoort?

Wilt u graag uw tanden laten bleken? Stoort u zich aan verkleurde, donkere tanden en wilt u graag weten hoe u dit het best aan kunt pakken? Bij Mondhygiënepraktijk Amersfoort bent u aan het juiste adres! Als mondhygiënist en gezondheidswetenschapper zien we al onze patiënten het liefst met een tevreden gevoel én een optimale mondhygiëne de praktijk verlaten.

Zo houden we altijd rekening met uw wensen in combinatie met onze kennis over wat het beste is voor uw mondgezondheid. Een stralende lach komt namelijk van binnen én van buiten! Uw tanden laten bleken in Amersfoort? Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.