Periodiek Mondonderzoek Amersfoort

Wilt u liever voorkomen dan genezen? Het periodiek mondonderzoek (PMO), ofwel controle, is een preventief instrument in de mondzorg. Het doel is het opsporen van mondziekten in een vroegtijdig stadium om preventief en indien nodig zo weinig mogelijk curatief te behandelen om verdere progressie te voorkomen. Bij de periodiek mondonderzoek vragen we bij Mondhygiënepraktijk Amersfoort naar eventuele klachten, tevredenheid van het gebit, en uw algemene gezondheid. Zijn er sinds het laatste bezoek veranderingen in uw medische gezondheid of aan het gebit?

Daaropvolgend wordt de huidige status van uw gebit in kaart gezet, wordt er gekeken naar gaatjes en gebitsontwikkeling. Ook wordt er gekeken naar uw zelfzorg, mondhygiëne, fluoridegebruik, plak, bloeding en voedingsgewoontes.

Dit onderzoek heeft als uitgangspunt het regelmatig verzamelen en vastleggen van gegevens over de mondgezondheid en de algemene gezondheid van de patiënt. Door de gegevens van een PMO te vergelijken met de voorafgaande periodiek mondonderzoek kunnen het ontstaan of de progressie van ziektes worden voorkomen.